Фондация „Окрилена“

                                                                                  

Фондация „Окрилена“ е неправителствена организация, основана за да се бори за равноправие, чрез медийни кампании, които са насочени към младите хора. Mисията е посветена на равенството между половете във всички сфери на живота. Фондацията работи по множество образователни и социални инициативи, свързани с личностното и професионалното развитие на българските жени. С проектите си „Окрилена“ се стреми да да покаже как равноправието обогатява българското общество и има за цел да окрили младите жени и момичета, и да ги вдъхнови да постигат целите си.

 „Окрилена“ организира кампании съвместно с фондации и сдружения, които се борят с домашното насилие, с цел да подпомагат кризисните центрове за лица, пострадали от насилие. Дейностите на „Окрилена“ повишават нивото на обществена ангажираност по темата за равноправието като таргетират не само жени, а и мъже. 

Ние от LovelyMe избрахме именно „Окрилена“  като част от нашата социална кампания, защото вярваме, че за проблемите има решение, когато сме заедно.
По-голямата част от нашите последователки и клиенти са именно представителките от нежния пол и точно това прави каузата още по-важна за нас.
От силни жени, за други силни жени 🌸

                                   Защо „ОКРИЛЕНА“?

Темата за "female empowerment" не е просто „движение за правата на жените“. В България, жените имат права, но това, което смятаме, че липсва е "empowerment". На български език “empowered” се превежда като „упълномощена” или „овластена“. И двете думи имат негативна конотация в контекста на борбата за равноправие и не описват точно идеята за една еманципирана и можеща жена. За да стимулираме диалог за равенството, решихме да създадем езиков термин, с който да назовем нашата мисия. Затова избрахме красивата българска дума „окрилена“.

Прочети повече: https://www.okrilena.com/

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки